فواید یادگیری چرتکه
در این مطلب سعی داریم شمارا با فواید چرتکه ویادگیری آن در سنین کودکی اشنا کنیم همچنین شما را با انواع چرتکه های موجود اشنا نماییم.امیدواریم مطالب این پست برای شما مفید واقع شود.
چرتکه یک وسیله محاسبه دستی است که شامل یک قاب با میله یا سیم است که مهره ها یا شمارنده ها روی آن به جلو و عقب می لغزند. برای انجام عملیات های حسابی مانند جمع، تفریق، ضرب و تقسیم استفاده می شود. اعتقاد بر این است که چرتکه از چین باستان سرچشمه گرفته است و در طول تاریخ در فرهنگ های مختلف در سراسر جهان به اشکال مختلف استفاده شده است.
مهارت های به دست آمده از چرتکه
۱. مهارت های محاسبه ذهنی را توسعه می دهد: چرتکه با آموزش تجسم اعداد و انجام محاسبات ذهنی به کودکان به رشد مهارت های محاسبه ذهنی کمک می کند.
۲. تمرکز را بهبود می بخشد: چرتکه به سطح بالایی از تمرکز و تمرکز نیاز دارد که به بهبود تمرکز و دامنه توجه کمک می کند.
۳. حافظه را تقویت می کند: چرتکه با ملزم کردن کودکان به یادآوری موقعیت مهره ها و انجام محاسبات ذهنی به تقویت حافظه کمک می کند.
۴. افزایش اعتماد به نفس: چرتکه در تقویت اعتماد به نفس با ایجاد حس موفقیت و موفقیت در کودکان کمک می کند. زیرا آنها بر مهارت محاسبه ذهنی تسلط دارند.
۵. مهارت های حل مسئله را بهبود می بخشد: چرتکه به بهبود مهارت های حل مسئله با آموزش به کودکان کمک می کند تا مسائل پیچیده را به بخش های کوچکتر و قابل کنترل تر تقسیم کنند.
تقویت مهارت های حرکتی و حسابی: بازی با چرتکه می تواند به تعداد روزانه حرکات و تعادل بدن کودک کمک کند و همچنین باعث تقویت مهارت های حسابی مانند شمارش، اعداد و ریاضیات شود.
تعامل اجتماعی: چرتکه بازی گروهی است که به کودکان کمک می کند از تعامل اجتماعی استفاده کنند و با بقیه کودکان بیشتر آشنا شوند.
یادگیری مسئولیت پذیری: با تمرین بازی چرتکه، کودکان می توانند مسئولیت پذیر تر شوند و به موقع و فعال در زندگی شان عمل کنند.
مهارت های هماهنگی: زمانی که کودکان به بازی با چرتکه مشغول می شوند، می توانند مهارت های هماهنگی و هماهنگی را با هم تمرین کنند.
تناسب اندام: چرتکه می تواند به رشد و تناسب اندام کودکان کمک کند زیرا در طول بازی کودکان باید مداوم حرکات اجرا کنند و انرژی شان را مصرف کنند.
مزایای یادگیری چرتکه در دوران کودکی
۱. مهارت های محاسبه ذهنی را بهبود می بخشد: چرتکه به کودکان کمک می کند تا مهارت های محاسبه ذهنی خود را توسعه دهند که می تواند در زندگی روزمره مفید باشد.
۲. تمرکز و تمرکز را افزایش می دهد: چرتکه به سطح بالایی از تمرکز و تمرکز نیاز دارد که می تواند به کودکان کمک کند تا دامنه توجه و تمرکز خود را بر روی کارها بهبود بخشند.
۳. حافظه را تقویت می کند: چرتکه از کودکان می خواهد که موقعیت مهره ها و اعداد را به خاطر بسپارند که می تواند به بهبود مهارت های حافظه آنها کمک کند.
۴. مهارت های حل مسئله را توسعه می دهد: چرتکه به کودکان کمک می کند تا مهارت های حل مسئله را با آموزش تجزیه مسائل پیچیده به بخش های کوچکتر و قابل کنترل تر، توسعه دهند.
چرتکه فارسی چیست؟
چرتکه ایرانی که به نام سوان پان نیز شناخته می شود، نوعی چرتکه است که در ایران باستان (ایران امروزی) به وجود آمد. و بعدها توسط چینی ها پذیرفته و اصلاح شد. این شامل یک قاب مستطیل شکل با میله ها یا سیم های عمودی است .که هر کدام حاوی تعدادی مهره است. که می توان آنها را بالا و پایین برد. مهره ها معمولاً به دو رنگ تقسیم می شوند. که هر رنگ ارزش مکانی متفاوتی را نشان می دهد. چرتکه ایرانی برای انجام محاسبات حسابی مانند جمع، تفریق، ضرب و تقسیم مورد استفاده قرار می گرفت .و تا زمان معرفی ماشین حساب های الکترونیکی در خاورمیانه و آسیا بسیار مورد استفاده قرار می گرفت.
آموزش چرتکه فارسی
الف. با اصول اولیه شروع کنید: قبل از شروع آموزش چرتکه، مطمئن شوید .که دانش آموزان شما درک خوبی از مفاهیم پایه ریاضی مانند جمع، تفریق، ضرب و تقسیم دارند.
ب. چرتکه را معرفی کنید: به دانش آموزان خود نشان دهید که چرتکه چگونه است .و نحوه عملکرد آن را توضیح دهید. نحوه حرکت دادن مهره ها روی چرتکه برای نمایش اعداد را نشان دهید.
پ. آموزش سیستم ارزش مکانی: مفهوم ارزش مکانی و نحوه عملکرد آن بر روی چرتکه را توضیح دهید. به دانشآموزان خود نشان دهید که چگونه اعداد را در مکانهای یکها، دهها، صدها و هزاران نشان دهند.
ت. با ساده تمرین کنید
سن مناسب اموزش چرتکه
به گفته کارشناسان، کودکان از سن ۴ سالگی می توانند شروع به یادگیری چرتکه کنند. با این حال، سن ایده آل برای شروع یادگیری چرتکه بین ۵ تا ۷ سالگی است، زیرا این زمانی است .که مغز کودکان بیشتر پذیرای یادگیری مهارت های جدید است. توجه به این نکته ضروری است .که کودکان در هر سنی می توانند از یادگیری چرتکه بهره ببرند. زیرا می تواند مهارت های ریاضی، تمرکز و توانایی های محاسبه ذهنی آنها را بهبود بخشد.